Poklicna gasilska enota Krško

Servis ročnih gasilnih aparatov

Servis RGA

Obratovalni čas servisa:
Od ponedeljka do petka v času od 07.00-15.00h.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih servis ne obratuje.
tel.: 07/488-05-35
mob.: 031/669-804
e-mail: servis@pge-krsko.si

Vsako leto se opravi več kot 6000 pregledov in servisov gasilnikov. Servisiranje gasilnikov se izvaja zunaj na terenu kot tudi v servisni delavnici. Servisna enota ima pooblastila za servisiranje gasilnikov proizvajalca

 Gallus, Gloria, Anaf, Protex Gen Pastor Total, IBS, NeuruppinMobiak, ČervinkaOgniochron

Redno se izvajajo udeležbe strokovnih seminarjev, kjer se pridobi dodatno znanje na že pridobljenih dolgoletnih izkušnjah, kajti servis ročnih gasilnih aparatov obratuje že od leta 1981. Servisirajo se vsi tipi gasilnikov zgoraj omenjenih proizvajalcev, tako gasilniki z ampulo kot gasilniki na stalni tlak. Popolnoma brezplačno pa servis svojim strankam nudi strokovne napotke in predloge iz smeri požarne varnosti.

Servis RGA

V zadnjem času je opaziti zelo dobro osveščenost ljudi s strani požarne varnosti, saj prebivalci pogosteje izvedejo nakup gasilnika kot so ga nekdaj. Za nakup se odločijo tudi v primerih, kadar gasilnik zakonsko ni obvezen kot npr. v osebnih vozilih in enostanovanjskih hišah. Spoznali so, da gasilniki lahko rešijo njihovo imetje kot navsezadnje tudi človeško življenje. Sama uporaba novih tipov gasilnikov je bistveno bolj enostavna kot pri starejših, kar tudi potrjuje bistveno večja prodajnost kot pred leti.

Poleg rednega servisiranja gasilnikov se izvajajo tudi tehnični vizualni pregledi notranjega in zunanjega hidrantnega omrežja. Po uspešno končanem pregledu se izvede zapisnik oz. potrdi dokumentacija za tehnične preglede notranjega in zunanjega hidrantnega omrežja.

Servis ima računalniško kot tudi ročno beleženje pogodbenih strank, kar pomeni, da strankam ni potrebno skrbeti, kdaj poteče gasilnikom rok veljavnosti servisa. V kolikor se pojavijo morebitna vprašanja nas lahko kontaktirate po telefonu ali po e-mailu oziroma se oglasite na samem servisu.

Skip to content