POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Polno razvit požar
Izjemno visoke temperature
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv

Plaketa CZ 2015

Plaketa 2015 Skupinska slika
Foto: Pridobljeno na https://pbs.twimg.com/media/B-8MR4jW8AA6-QK.jpg

Z veseljem in ponosom vam sporočamo, da je PGE Krško ob Dnevu Civilne zaščite prejela priznanje – Plaketo Civilne zaščite, ki jo je nam podelil poveljnik CZ Republike Slovenije. Prejeli smo jo v soboto 28.02.2015 na državni podelitvi priznanj CZ na Brdu pri Kranju. V prilogi je tudi skupinska slika prejemnikov priznanj skupaj s predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom Vlade RS Mirom Cerarjem, ministrom za obrambo Jankom Vebrom ter najvišjim vrhom Uprave za zaščito in reševanje (direktor Darko BUT, poveljnik CZ RS in drugi…).

Plaketa CZ 2015
Na svoje delo, ki smo ga opravili v letu 2014 smo ponosni, saj smo z našo visoko usposobljenostjo in kvalitetnimi storitvami na področju zaščite in reševanja ter mednarodnega sodelovanja prepoznavni v celotni državi Republike Slovenije in tudi širše. To pridobljeno priznanje pa nam je potrdilo, da smo na pravi poti in naše delo se nadaljuje v vseh zastavljenih kratkoročnih in dolgoročnih ciljih, ki jih imamo določene v našem programu razvoja PGE Krško za naslednja leta in v prihodnosti.

Vizija Poklicne gasilske enote Krško je zagotoviti vse maksimalne pogoje za delo, s katerim bo v popolnosti zagotavljala svoje poslanstvo za reševanje ljudi, materialnih dobrin in varovanje narave v vseh oblikah požarov, nesreč, naravnih nesreč in drugih oblik ogrožanja v občini Krško in regiji Posavje. Enota mora delovati tako, da se bodo občanke in občani počutili varno, ker bodo vedeli, da jim bo v vseh primerih ogroženosti, pomagala vrhunsko usposobljena in opremljena gasilska enota.

Gasilec je časten poklic in pripadniki naše enote smo ponosni na svoje delo, na svoje poslanstvo in na svojo enoto. Biti gasilec pravzaprav ni poklic, je način življenja in razmišljanja. Pomagati drugim je za gasilca najvišja vrednota in smisel življenja. Zahvala človeka, ki mu je gasilec rešil življenje ali imetje, pa odtehta vse ostale dobrine.

Izpostavljeni prispevki