Poklicna gasilska enota Krško

Potapljaška enota

Potapljaško enoto sestavlja 15 operativnih potapljačev, katere je vodja Kodrič Damjan s pridobljeno licenco P4. Sestava gradbene strukture potapljačev Poklicne gasilske enote Krško po licenci UDI/CMAS:


– Z licenco P4 sestavlja 5 potapljačev
– Z licenco P3 sestavlja 4 potapljačev
– Z licenco P2 sestavlja 2 potapljačev
– Z licenco P1 sestavlja 4 potapljačev

Vsi potapljači imajo opravljen izpit za voditelja čolna in reševalca iz vode. Sedem potapljačev ima opravljeno tudi licenco za reševanje na divjih vodah. Redno skrbijo za psihofizično sposobnost, kakor tudi za redno servisiranje potapljaške opreme. Vaje opravljajo mesečno skozi celo leto. Potopi se navadno izvedejo v reki Krki in Savi ter tudi na morju. V okviru plana dela potapljačev se tudi izvajajo treningi za varno vožnjo in delo z čolnom. Potapljači PGE Krško zelo dobro sodelujejo tudi z ostalimi potapljaškimi klubi znotraj Republike Slovenije, kakor tudi na področju sosednje Republike Hrvaške, kjer se udeležujemo mednarodnim potapljaških taborov. Nemalokrat se udeležujemo raznovrstnih srečanj med katere sodi tudi čistilna akcija.

Naloga potapljačev in reševalcev na vodi je:
-reševanje na vodi
-reševanje pod vodo
-delo s potapljaško opremo in čolnom
-delo z vrvno tehniko pri reševanju na vodi

Od meseca novembra do vključno meseca aprila je organizirana kondicijska vadba plavanja z vajami za reševanje v vodi, ki se bodo izvajala v bazenu OŠ Leskovec pri Krškem.

Skip to content