Poklicna gasilska enota Krško

Novo v naši ponudbi – “Detektor ogljikovega monoksida (CO)”

V Poklicni gasilski enoti Krško smo se odločili, da vključimo v prodajo senzorje CO in v kratkem kontekstu predstavimo zahrbtno delovanje nevarnega plina CO.

Ogljikov monoksid (CO) je brezbarven strupen plin brez vonja in okusa. Nastaja pri nepopolnem gorenju goriv kot so drva, premog, kurilno olje, zemeljski plin, bencin, nafta itd. Nepopolno gorenje nastopi, kadar pri gorenju ni zadostne količine kisika, ki se kaže z gostim dimom in prisotnostjo CO. Plina CO senzorično z našimi čutili ne moremo zaznati, za kar je za njegovo zaznavnost potrebno imeti naprave za zaznavanje CO. Pri vdihavanju CO lahko nastopijo možganske ali nevrološke posledice oz. v končni fazi celo smrt. Ogljikov monoksid deluje tako, da se veže na hemoglobin 210 krat hitreje kot kisik, kar posledično povzroči izpodrivanje kisika v krvi in s tem je onemogočen prenos kisika do srca in možganov.

Detektor Kidde5CO

Našteli smo nekaj ključnih razlogov, ki vas bodo lažje prepričali za nakup detektorja ogljikovega monoksida (CO). Trenutno imamo v prodaji stenski detektor CO Kidde 5CO, ki ga odlikuje dolga življenjska doba, stabilnost in visoka natančnost senzorja. Potrebno je omeniti, da ima detektor 7 let garancije od njegove aktivacije in ne od njegove prodaje kot je navadno pri drugih artiklih.

Detektor Kidde5CO 2

Lastnosti detektorja CO Kidde 5CO:
-Odlična zanesljivost in visoka stabilnost
-Zvočno in svetlobno opozarjanje
-Enostavna montaža
-Vzdržljiv senzor detektorja
-Manj občutljiv na ostala organska topila
-CE in BSI EN 50291-1:2010 certifikat
-Napajanje 3 x 1,5V AA baterije
-7 letna življenjska doba
-7 let garancije

Skip to content