Poklicna gasilska enota Krško

Kolesarska odprava PGE Krško 2017

Za letošnjo turo smo si izbrali traso Krško – Korenica-Rogoznica – Makarska (Sv. Jurij) – Dubrovnik v dolžini 722 km. Kolesarsko ekipo so sestavljali: Rok Grilc, Marko Levičar, Aleš Levičar, Anton Starc in spremljevalna ekipa Damjan Ganc in Luka Kranjec.

Poleg izvajanja poslanstva PGE Krško (posredovanje v najrazličnejših situacijah z namenom reševanja ljudi, živali in premoženja), se zaposleni udejstvujemo tudi na različnih športnih področjih, ter tako skrbimo za svojo psiho- fizično pripravljenost.

Eno izmed teh področij je tudi kolesarstvo. V letu 2014 smo ustanoviti kolesarsko ekipo PGE Krško. S pomočjo našega zavoda in nekaj donatorjev nam je uspelo nabaviti kolesarske drese in se udeležiti različnih kolesarskih prireditev ter skupinskih voženj doma in širše po Sloveniji.

Letošnjo odpravo smo pričeli 13. septembra v meglenem Krškem in se napotili proti Korenici. Pot nas je vodila do Samobora, kjer smo prečkali državno mejo z R Hrvaško in naprej skozi Karlovac in Plitvice, kjer smo po opravljenih 182 km prispeli na cilj v Korenico.

Drugi dan smo pot nadaljevali v hladni Liki čez Velebit proti morju. Vozili smo skozi Obrenovac, Benkovac, Vodice, Šibenik in končali v Rogoznici po 215 km.

Tretji dan je bila na sporedu najzahtevnejša etapa z vzponom na Sv. Jurij, ki s svojimi 1762 m velja za drugi najvišji vrh Hrvaške. Na njega vodi 29 km dolga, najvišje ležeča cesta naših južnih sosedov. Peljali smo se skozi Trogir, Split, Omiš do Makarske, kjer je sledil po 112 km vzpon. Etapo smo zaključili v Makarski po prevoženih 174 km.

Zadnji dan nas je pot vodila v Drvenik po dolini reke Neretve v bosanski Neum in Pelješac, vse do cilja v Dubrovniku. Etapa je bila najkrajša, saj smo opravili 151 km. Zaradi razgibanega terena in močnega prsnega vetra še zdaleč ne lahka.

Tako smo v štirih dneh prevozili 722 km in opravili z 10.481 m/NV.

Zahvaljujemo se sodelavcem PGE Krško in spremljevalni ekipi za podporo, ter sponzorjem Tips, Qtechna, Rosenbauer Slovenija, Avtoprevozništvo in TGM Andrejaš, kmetija Rudman, kmetija Robek, kmetija Dornik, Ekten, Avtomati Štefančič, TEB Brestanica, Rimeks, Stara krška pizzerija, Karmi bar, Bubka bar, Občina Krško, Grieshaber Logistika, Daka, Avtoelektrika Robert Pišek, PGE Krško in NEK.

Kolesarska ekipa PGE Krško

Skip to content