Poklicna gasilska enota Krško

5.9.2015 Rešimo življenja

Kot pomoč za lažje in realno delo tekmovalnih ekip smo celodnevno sodelovali na dveh delovnih točkah s štirimi vozili in kar šestnajstimi gasilci tehničnimi reševalci.

Na delovni točki požar, ki je potekala v več nadstropnem objektu, smo s pomočjo avtolestve reševali z opeklinami poškodovane osebe iz drugega nadstropja do prevzema tekmovalne ekipe NMP.

Na drugi delovni točki nesreče v cestnem prometu z udeležbo osebnega vozila in tovornega vozila, smo izvajali resnične izvoze gasilskih vozil iz sedeža naše PGE Krško na mesto nesreče skupaj z enoto NMP. Ob prihodu na kraj smo proti naletno in protipožarno zavarovali mesto nesreče. S tehničnim posegom razreza avtomobila smo tekmovalni enoti NMP omogočili dostop do ukleščene poškodovane osebe v osebnem vozilu. Na zahtevo vodje posamezne tekmovalne ekipe NMP, smo pomagali tudi pri določenih nalogah iz prve pomoči, imobilizaciji, iznosu in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo in še mnogih drugih nalogah in ukrepih, ki se opravljajo v primeru prometne nesreče

Lahko rečemo, da se je vrhunska usposobljenost gasilcev in reševalcev Poklicne gasilske enote Krško predstavila javnosti, našim občanom občine Krško in širši okolici, da pobliže spoznajo zahtevnost poklica gasilec in našega vsakdanjega dela, katerega z vso odgovornostjo in s ponosom opravljamo vsakodnevno.

Vaja je pokazala, da vse intervencijske ekipe Službe nujne medicinske pomoči, Policijo, Slovensko vojsko in Upravo RS za zaščito in reševanje, Regijskim centrom za obveščanje, zelo dobro in usklajeno sodelujemo na vseh vrstah intervencij, kjer skupaj REŠUJEMO ŽIVLJENJA.

Se že veselimo sodelovanja na tretjem mednarodnem tekmovanju REŠIMO ŽIVLJENJA 2016.

 

Vedno z vami POKLICNI GASILCI KRŠKO!

 

Skip to content