Poklicna gasilska enota Krško

5-7.9.2016 3.Kolesarska odprava 2016 (VIDEO)

Kolesarsko ekipo so sestavljali: Rok Grilc, Marko Levičar, Dejan Polšak, Anton Starc in spremljevalna ekipa Matej Kerin, Primož Mavsar, Aleš Levičar.

 

Poleg izvajanja poslanstva PGE Krško (posredovanje v najrazličnejših situacijah z namenom reševanja ljudi, živali in premoženja), se zaposleni udejstvujejo tudi na različnih športnih področjih.

 

Eno izmed teh področij je tudi kolesarstvo. Zato smo v letu 2014 ustanoviti tudi kolesarsko ekipo PGE Krško. S pomočjo našega zavoda in nekaj donatorjev nam je uspelo nabaviti kolesarske drese in se udeležiti različnih kolesarskih prireditev ter skupinskih voženj.

 

Odpravo smo začeli 5. septembra v deževnem vremenu izpred PGE Krško in se odpravili proti Celju. Pot nas je vodila skozi Savinjsko in Logarsko dolino na 1338m/NV visok prelaz Pavličevo sedlo. Od tu pa skozi Avstrijo nazaj v Slovenijo, kjer smo etapo zaključili v Ravnah na Koroškem. Etapo smo končali z 192km, 2806m/NV in povprečno hitrostjo 29,6km/h.

 

Drugi dan se je začel v dežju, ki nas je spremljal skozi celotno odpravo. Pot nas je vodila skozi Dravograd, Maribor, Slovensko Bistrico in vse do Zreč, kjer se je začel zaključni vzpon na Roglo. Na vrhu nas je pričakalo poleg dežja tudi močan veter in mraz. Etapo smo končali z 157km, 2388m/NV in povprečno hitrostjo 27,5km/h.

 

Tretji dan je bila na sporedu zadnja etapa. Iz Rogle nas je pot vodila proti Rogaški Slatini in Rogatcu, kjer smo prečkali državno mejo s Hrvaško. Nadaljevalismo proti Krapini in Zaprešiču vse do Rigonc, kjer smo zopet prispeli v Slovenijo. V Krškem smo ob toplem sprejemu službujoče 4. Izmene končali letošnje 3. dnevno kolesarjenje. Etapo smo končali z 152km, 1082m/NV in povprečno hitrostjo 34,5km/h.

 

Tako smo v treh dneh uspešno prevozili 501km in opravili z 6276m/NV.

 

Zahvaljujemo se sodelavcem PGE Krško in spremljevalni ekipi za podporo.

Skip to content