Poklicna gasilska enota Krško

Tradicionalni dan odprtih vrat PGE Krško

Dne 06.05.2023 smo organizirali Dan odprtih vrat Poklicne gasilske enote Krško. Ta dan namenjamo druženju z občani vseh starosti, predstavitvi naše dejavnosti in opreme, predstavitvi preventivnih akcij in izobraževanj in na koncu tudi druženju z bivšimi sodelavci, ki so v prejšnjih letih pomagali graditi dobro ime enote s svojim delom.

Po naših izkušnjah se tega dne najbolj razveselijo otroci vseh starosti, ki se z veseljem praktično preizkusijo v spustu po vlečnici izdelani iz vrvne tehnike, gašenju z RGA, podiranju tarče z vodnim curkom iz gasilske avto cisterne, vožnji z avto lestvijo. Dan dopolnimo še z predstavitvijo naših plovil in reševanja na in pod vodo, tehnike in opreme za nevarne snovi in pa osrednjo prikazno vajo, ki je bila letos reševanje s pomočjo spustnice.

Spustnico uporabljamo za množično reševanje iz višin do 25 m, zelo uporabna je v reševanjih, kjer je potrebno v kratkem času rešiti veliko število ljudi iz višjih nadstropij. Takšni primeri so stanovanjski bloki, bolnišnice in zdravstveni domovi, domovi za starejše ipd..

Dan nam je polepšala rekordna udeležba in prekrasno vreme, naše sodelavke in sodelavci iz dnevne službe so se potrudili, da je bila pri roki hladna voda in sveža jabolka, našel pa se je tudi kakšen posladek, balon in spominska zapestnica.

Kot dodatna popestritev je bilo letos na razpolago tudi napihljivo igralo v obliki gasilskega tovornjaka, ki je bilo ves čas polno zasedeno z malimi gasilci in gasilkami. Obiskali so nas tudi člani PGD Sromlje in Pišece in nas dodatno razveselili. V sklopu dne smo razkazali tudi objekt in prostore, kjer enota vsakodnevno izvaja usposabljanja in fizično pripravljenost.

Zahvaljujemo se vam za obisk in upamo, da smo vam polepšali dan in vas prepričali, da na našo pomoč lahko vedno računate, hkrati pa vas že sedaj vabimo na 3. dan odprtih vrat PGE, ki bo v mesecu Maju 2024.

Skip to content