Poklicna gasilska enota Krško

16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

Podelitve spominskih plaket so se udeležili tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, predsednik ZSPG Miran Korošak ter predstavniki poklicnih gasilskih enot iz Slovenije.

Spominski plaketi za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 sta prejeli Center za zaščito in reševanje Domžale ter Poklicna gasilska enota Celje, ki sta bili med najbolj aktivnimi pri dekontaminaciji objektov, prostorov, vozil, opreme in operativnega zdravstvenega osebja. Spominski plaketi sta prevzela Andrej Jarc, direktor CZR Domžale in Janko Požežnik, direktor PGE Celje.

Direktor in poveljnik Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar je ob tej priložnosti prejel priznanje Civilne zaščite – bronast znak, za svoje požrtvovalno delo in dosežke pri razvoju enote. Župan občine Krško mag. Miran Stanko, je direktorju poveljniku čestital ob manjši prireditvi dne 1. marca v občini Krško.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je prejemnikom priznanj čestital in se jim zahvalil za doprinos k obvladovanju epidemije COVID-19 ter za neprecenljiv prispevek k temu, da je Republika Slovenija varna država. Ob tem se je zahvalil tudi njihovim družinam za dragoceno podporo pri opravljanju njihovega poslanstva.

Skip to content