POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 28 april 2021 10:10

23.4.2021 Požar tovornega vozila na AC Čatež-Drnovo

Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Dne 23. 04. 2021 ob 18.58 smo bili preko ReCO Brežice obveščeni, da je požar tovornega vozila na AC Čatež-Drnovo v smeri Ljubljana.

Izvozili smo s tremi vozili in petimi gasilci tehnični reševalci. Med vožnjo do interventnega dogodka smo se z uslužbenci Darsa dogovorili, da v obe smeri protinaletno zavarujejo mesto intervencije, in sicer na AC Čatež-Drnovo, kar nam je omogočilo hitro in varno posredovanje. Po prihodu na kraj smo takoj pričeli z gašenjem tovorne prikolice na kateri so bile naložene masivne lesne plošče. Gasili smo hkrati s tremi napadi, kar je omogočilo, da smo omejili požar in ga uspešno pogasili. Pri goreči prikolici smo ob cesti in varovalni ograji pogasili še okoli 30 kvadratnih metrov travnate površine. S hitrim posredovanjem smo na prikolici obvarovali polovico tovora. Vozniku je uspelo pravočasno odklopiti prikolico. Nudili smo pomoč policiji, uslužbencem podjetja Dars in koncesionarju pri odstranitvi tovora. S pomočjo hidravličnih razpiral smo odstranili skladovnice lepljenih plošč in omogočili pogasitev posameznih žariš ter razsvetljevali mesto požara. V enoto smo se vrnili ob 01.15.

Prebrano 137 krat
Več iz te kategorije: « 6.4.2021 Požar osebnega vozila

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki

 • PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja
  PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

  Spoštovane občanke in občani!

  Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

  Preberi več...
 • Reševalni pas
  Reševalni pas

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE PREDNOSTNA VOZILA IN S PRAVILNIM RAZVRŠČANJEM VOZIL VZPOSTAVITE REŠEVALNI PAS, KAJTI NASLEDNJIČ BOSTE MOGOČE POTREBOVALI POMOČ RAVNO VI.

  Preberi več...
 • 16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS
  16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

  Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

  Preberi več...