POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Polno razvit požar
Izjemno visoke temperature
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 17 marec 2021 08:08

16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

Podelitve spominskih plaket so se udeležili tudi generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, predsednik ZSPG Miran Korošak ter predstavniki poklicnih gasilskih enot iz Slovenije.

Spominski plaketi za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 sta prejeli Center za zaščito in reševanje Domžale ter Poklicna gasilska enota Celje, ki sta bili med najbolj aktivnimi pri dekontaminaciji objektov, prostorov, vozil, opreme in operativnega zdravstvenega osebja. Spominski plaketi sta prevzela Andrej Jarc, direktor CZR Domžale in Janko Požežnik, direktor PGE Celje.

Direktor in poveljnik Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar je ob tej priložnosti prejel priznanje Civilne zaščite – bronast znak, za svoje požrtvovalno delo in dosežke pri razvoju enote. Župan občine Krško mag. Miran Stanko, je direktorju poveljniku čestital ob manjši prireditvi dne 1. marca v občini Krško.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je prejemnikom priznanj čestital in se jim zahvalil za doprinos k obvladovanju epidemije COVID-19 ter za neprecenljiv prispevek k temu, da je Republika Slovenija varna država. Ob tem se je zahvalil tudi njihovim družinam za dragoceno podporo pri opravljanju njihovega poslanstva.

Prebrano 1410 krat

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki