POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 16 december 2020 15:48

PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

Oceni ta prispevek
(4 glasov)

Spoštovane občanke in občani!

Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

Menimo, da si občani občine Krško in njene okolice zaslužijo tak standard varnosti, za kar se lahko zahvalimo Občini Krško, ki je naša ustanoviteljica in našim pogodbenim partnerjem, ki skupaj financirajo zavod.

Enota skrbi, da nenehno nadgrajuje znanje gasilcev tehničnih reševalcev in s tem skrbi tudi za preventivno ozaveščenost prebivalcev in podjetij, ki so v naši občini zelo raznolika in požarno varnostno zelo zahtevna. V zadnjih letih smo se poleg vseh rednih dejavnosti, kot so gašenje požarov, tehnične intervencije v prometu, nevarne snovi, servisi izolirnih dihalnih aparatov in ročnih gasilnih aparatov, meritve hidrantnih omrežij še dodatno izobrazili v potapljaško reševalni dejavnosti in reševanju iz višin in globin.

Tehnična opremljenost enote je na zelo visoki ravni, kar zahteva od zaposlenih nenehno usposabljanje in izobraževanje. Le tako lahko enota sledi tehničnim zahtevam opreme in standardov taktičnega pristopa na samih intervencijah. Sedaj, ko pridobivamo tudi nove prostorske kapacitete, ki bodo vključevale tudi poligon za usposabljanje lahko rečemo, da smo na pravi poti, da postanemo osrednja regijska enota in center gasilskega dogajanje, kjer se bodo lahko izobraževali poklicni in prostovoljni gasilci.

Vsled vsega navedenega, bi se še posebej zahvalili nekdanjim zaposlenim, ki so v preteklosti pomagali graditi zavod s svojim požrtvovalnim delom. Ravno tako zagnano in z entuziazmom sedaj to delo nadaljujejo mlajše generacije za naslednje rodove.

Ponosni smo, ko dobivamo pozitivne odzive tistih, ki so bili deležni naše pomoči v najtežjih trenutkih.

Film je bil posnet v začetku leta 2020, saj smo ga producirali za predvideno proslavo in so zato nekateri podatki o zaključku gradnje drugačni od navedenih. Zaključek gradnje objekta PGE Krško je predviden konec leta 2021.

Ob prihajajočih prazniki vam želimo predvsem zdravja in družinske sreče, ter pozivamo vse, da skupaj vstopimo v leto 2021 z optimizmom.

Vabimo vas tudi, da obiščete našo spletno stran https://www.pge-krsko.si/

Srečno in zdravo leto 2021 in mirne božične praznike - ostanite zdravi !!

 

Kolektiv poklicne gasilske enote Krško

Prebrano 249 krat

Mediji

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki