POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 28 november 2018 08:15

Pohod na Lisco 2018

Oceni ta prispevek
(1 glas)

V petek, 16.11.2018, se je skupina pohodnikov iz PGE Krško odpravila na Lisco (948m).

Ob devetih dopoldan smo se zbrali pri izhodiščni točki in sicer na Zajčji gori nad Sevnico. Pohod smo pričeli čez naselje Ledina, Podgorico in pot nadaljevali proti Cirju. Nato smo se usmerili proti plezalni poti pod ostenjem Lisce. Gasilci smo dobri tudi kot reševalci iz globin in višin, zato smo preizkusili še naše plezalne spretnosti in opremo. Premagali smo 123 metrov višinske razlike na zavarovani plezalni poti po petih raztežajih v povprečju s težavnostjo B/C in zadnjim delom s težavnostjo D/E. Nad plezalnim delom nas je pot pripeljala do Tončkovega doma, kjer smo se okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika. Vračali smo se po poti mimo cerkve sv. Jošta in si v gozdu nabrali napol odprte dežnikarice. Ob spuščanju smo se še oglasili na kmetiji Mervič na Razborju in si ogledali krškopoljca, edino ohranjeno slovensko avtohtono pasmo prašiča, v reji na prostem. V popoldanskih urah smo prijetno druženje zaključili pri sodelavčevih prijateljih z okusno domačo kulinariko na Zajčji gori. Obljubili smo, da bomo odlično preživet dan še ponovili.

Prebrano 1511 krat

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki

 • 16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS
  16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

  Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

  Preberi več...
 • Reševalni pas
  Reševalni pas

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE PREDNOSTNA VOZILA IN S PRAVILNIM RAZVRŠČANJEM VOZIL VZPOSTAVITE REŠEVALNI PAS, KAJTI NASLEDNJIČ BOSTE MOGOČE POTREBOVALI POMOČ RAVNO VI.

  Preberi več...
 • PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja
  PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

  Spoštovane občanke in občani!

  Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

  Preberi več...