POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 12 september 2018 21:53

Kolesarska odprava PGE Krško 2018

Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Kolesarji PGE Krško smo v času od 4. do 7. septembra 2018 izvedli že svojo 5. kolesarsko odpravo, ki je letos potekala na trasi Krško - Kranjska Gora - Sillian (AUT) - Prato Stelvio (ITA) - prelaz Stelvio - Bellano v dolžini 724 km.

Kolesarsko ekipo smo sestavljali: Rok Grilc, Marko Levičar, Aleš Levičar, Primož Mavsar in spremljevalna ekipa Damjan Ganc in Andrej Avguštin.

Prvo etapo smo pričeli v Krškem, od koder smo se napotili proti Gorenjski. Prvo polovico etape nas je spremljalo slabo vreme z dežjem. Pot nas je vodila skozi Zidani most, Litijo do Ljubljane, kjer se je vreme izboljšalo. Tako smo Gorenjsko prekolesarili v suhem vremenu skozi Kranj in Jesenice pa etapo zaključili v Kranjski Gori po 179 km in 1.900m/NV.

Drugi dan smo pot nadaljevali čez prelaz Korensko sedlo v Avstrijo in naprej v lepem vremenu skozi Lienz do cilja v mestecu Sillian. Etapa je bila dolga 148 km in precej razgibana z opravljenimi 2.400m/NV.

Tretji dan nas je čakala najdaljša etapa odprave, pot pa nas je iz Avstrije vodila v Italijo in skozi mesta Brixen, Bolzano, Merano do Prata Stelvio, kjer smo dan zaključili po 215 km kolesarjenja in opravljenih 3.600m/NV.

Zadnji dan pa smo imeli na sporedu še »kraljevsko« etapo. V oblačnem vremenu smo startali in se po nekaj kilometrih ravnine napotili proti vrhu 2757 m visokega, drugega najvišjega prelaza v Alpah Stelvia. Cesta ki vodi na vrh tega prelaza pa s svojim izgledom in znamenitimi serpentinami velja za eno najlepših v Evropi, v kar smo se prepričali tudi sami. Na vrhu nas je pričakalo oblačno in mrzlo vreme pri 4ºC, pot pa smo nato nadaljevali na drugo stran skozi mesto Bormio in nato Sondrio do cilja v mestecu Bellano ob jezeru Como. Opravili smo 182 km in 3.200m/NV.

Tako smo v štirih dneh prekolesarili 724 km in opravili z 11.100m/NV.


Kolesarska ekipa PGE Krško

Prebrano 1560 krat

Mediji

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki