POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
sreda, 06 september 2017 08:58

Udeležba ob 10-letnici tragedije na Kornatih

Oceni ta prispevek
(1 glas)

Na povabilo DVD Tisno smo se dne 29.08.2017 gasilci Poklicne gasilske enote Krško udeležili procesije na Hrvaškem in sicer v Tisnem v čast gasilcem, ki so tragično preminuli na požaru pred 10 leti na Kornatih.

Skupaj z gasilci celotne Hrvaške zveze smo se podali na pot izpred DVD Tisno skozi mesto na pokopališče, kjer je pokopanih pet gasilcev iz DVD Tisno. Med prečkanjem mostu je v čast gasilcev preletelo tudi letalo za gašenje požarov canader. Na spomenik smo položili cvetje in izrazili sožalje svojcem in vsem članom gasilske enote DVD Tisno. Naslednji dan 30.08.2017 smo že v jutranjih urah odšli z ladjo na Kornate, kjer se je ta tragedija tudi zgodila. Skupaj z vodstvom Združenja poklicnih gasilcev Slovenije smo prenesli kamen z posvetilom za preminule gasilce. Na Kornatih se nam je pridružila tudi predsednica Hrvaške Kolinda Grabar- Kitarovič, ki se je udeležila skupne maše in prižiganju sveč na vseh 12 križih na Kornatih.

Prebrano 1662 krat

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki

 • Reševalni pas
  Reševalni pas

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE PREDNOSTNA VOZILA IN S PRAVILNIM RAZVRŠČANJEM VOZIL VZPOSTAVITE REŠEVALNI PAS, KAJTI NASLEDNJIČ BOSTE MOGOČE POTREBOVALI POMOČ RAVNO VI.

  Preberi več...
 • PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja
  PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

  Spoštovane občanke in občani!

  Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

  Preberi več...
 • 16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS
  16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

  Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

  Preberi več...